Optimalizace extrakčního postupu pro stanovení antioxidační aktivity luštěnin – Bc. Monika Kopřivová
Bc. Monika Kopřivová
Diplomová práce
Optimalizace extrakčního postupu pro stanovení antioxidační aktivity luštěnin
Optimization of the Extraction Procedure for the Determination of Antioxidant Activity of Legumes
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo nalézt nejvhodnější postup extrakce luštěnin pro následné stanovení antioxidační aktivity. Analýza byla provedena u čočky belugy, čočky červené, hrachu zeleného, cizrny, mungo fazolí a adzuki fazolí. K extrakci byla zvolena tři různá extrakční činidla a zároveň tři různé způsoby extrakce. Antioxidační aktivita byla stanovena metodami ABTS a DPPH. Naměřené hodnoty se …víceAbstract:
The aim of this thesis was to find the most suitable procedure for extracting legumes for subsequent determination of antioxidant activity. The analyses were performed in beluga lentils, red lentils, green peas, chickpeas, mung beans and adzuki beans. Three different extraction solvents and three different methods of extraction were chosen. The antioxidant activity was determined using the ABTS and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2014
Zveřejnit od: 17. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kopřivová, Monika. Optimalizace extrakčního postupu pro stanovení antioxidační aktivity luštěnin. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 17.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 17. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová