Sabina Špičková

Bakalářská práce

Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu

Use of Palm Oil in the Food Industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím palmového oleje v potravinářském průmyslu. Nejdříve se zaměřuje na obecnou charakteristiku, výskyt a pěstování palmy olejné a na negativní dopady pěstování palmy olejné jak na ekologii, tak z pohledu sociálního. Dále je zde popsána technologie výroby, jednotlivé kroky získávání palmového a palmojádrového oleje a následně jeho využití. Dále se zaměřuje na obsahové …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the use of palm oil in the food industry. At first, I focused on the general characteristics, occurrence and cultivation of oil palm and on the negative effects of oil palm cultivation both on the ecology and from a social point of view. Furthermore, the production technology, the individual steps of palm and palm kernel oil production and the subsequent use are described …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Magdalena Krejčíková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta