Druhy vláknin a jejich využití v pekárenském a pečivárenském průmyslu – Klára Premusová
Klára Premusová
Bakalářská práce
Druhy vláknin a jejich využití v pekárenském a pečivárenském průmyslu
Types of fibers and their use in baking and pastry industry
Anotace:
V bakalářské práci je charakteristika vlákniny, její rozdělení, význam potravní vlákniny pro člověka, zdroje a využití v potravinářství. Podstatná část zahrnuje především význam vlákniny po stránce zdravotní, nedostatek nebo nadbytek vlákniny, doporučený denní příjem, rozdělení vlákniny a charakteristiku jednotlivých složek. V další části jsou popsány zdroje vlákniny, vlastnosti a využití vlákniny …víceAbstract:
This thesis characterizes the dietary fibers, its different types, its important properties in human nutrition, the sources and uses in the food industry. The main section will focus on the effects of lack or excess of dietary fibers in human nutrition, the recommended daily intake, the distribution of the fiber and the characteristics of the individual components. In the next section are described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vláknina ve výživě králíků
Ondřej Krunt -
Aktivizační výukové metody ve Výchově ke zdraví - oblast zdravá výživa se zaměřením na ovoce, zeleninu a luštěniny.
Tereza VANČÍKOVÁ -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Karoteny a karotenoidy v obilovinách a pekárenských výrobcích
Tereza Kuchynková -
Identifikace ovoce metodami strojového učení
Patrik Dítě -
Význam ovoce v lidské výživě
Marie Motáčková -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková
Název
Vložil
Vloženo
Práva