Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ – Bc. Nina Úlehlová
Bc. Nina Úlehlová
Diplomová práce
Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ
Degradation of Inulin During Storage of Fruit Baby Food
Anotace:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje vlákninu a inulin jako zdroj rozpustné vlákniny. Pozornost je věnována především jejich zdravotnímu účinku. V práci jsou dále popsány metody stanovení inulinu a charakterizována výroba ovocných kojeneckých výživ. Praktická část je zaměřena na stanovení inulinu ve vzorcích ovocných kojeneckých výživ s přídavkem inulinu. Byla sledována časová závislost degradace …víceAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis characterizes dietary fiber and inulin as a source of soluble fiber. Particular attention is paid to their health effects. This thesis also describes methods for the determination of inulin and characterizes the production of fruit baby food. The practical part is focused on the determination of inulin in samples of fruit baby food with added inulin. It was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Úlehlová, Nina. Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin