Bc. Klára POLÁCHOVÁ
Bakalářská práce
Význam rýže jako potraviny
Meaning rice like groceries
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na význam rýže jako potraviny v celosvětovém měřítku. Obsahuje základní charakteristiky rýže jako rostliny, její pěstování a technologické zpra-cování. Dále je popsána produkce, dovoz, vývoz, spotřeba rýže nejen ve světě, ale i v České republice. Práce se zabývá nutričními hodnotami rýže a její vazbou na lidskou vý-živu.Abstract:
The bachelor thesis is interested in meaning rice like groceries in worldwide kriteria. It includes basic characteristics rice like herbage, prosecution and technological proces-sing. In addition, it is described performance, supply, export, consumption rice not only abroad, but also in Czech republic. Work deal with nutritive value rice and her bindings to the health.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5241
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POLÁCHOVÁ, Klára. Význam rýže jako potraviny. Kroměříž, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ -
Pěstování geneticky modifikovaných plodin ve světě
Anna Neprašová -
The Effectiveness of GMO in Ensuring Food Security: The Role of USA
Kofi Mensah -
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ -
Aplikace výrobní strategie KAIZEN v prostředí ryze českých výrobních firem
Ivana Tichotová -
Obsah arsenu v rýži a ve výrobcích z rýže
Hana Pokorná -
Vliv spalování posklizňových zbytků rýže na zdraví obyvatel ve vybraných zemích jihovýchodní Asie (Myanmar, Thajsko a Vietnam)
Monika Musilová -
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ