Bc. Aneta Hýlková

Diplomová práce

Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů

The Content of Biogenic Amines in Beer from Czech Microbreweries
Anotace:
Biogénne amíny sú prítomné vo fermentovaných výrobokoch, medzi ktoré pivo patrí. Ich prezencia spolu v spojení s alkoholom môže byť pre istú skupinu ľudí nebezpečná. Na prí-tomnosť biogénnych amínov bolo analyzovaných 115 vzoriek pív pochádzajúcich z 35 českých mikropivovarov. Obsah biogénnych amínov sa analyzoval prostredníctvom HPLC metódy ihneď po zakúpení pív a potom aj po uplynutí dátumu minimálnej …více
Abstract:
Biogenic amines are present in fermented products, including beer. Their presence together with alcohol can be dangerous for a certain group of people. About 115 samples from 35 Czech microbreweries were analyzed for the presence of biological amines. The content of biological amines was analyzed by HPLC method. The beers were analysed immediately after purchase and then at the end best-before period …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hýlková, Aneta. Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů . Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.