Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů – Bc. Aneta Hýlková
Bc. Aneta Hýlková
Diplomová práce
Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
The Content of Biogenic Amines in Beer from Czech Microbreweries
Anotace:
Biogénne amíny sú prítomné vo fermentovaných výrobokoch, medzi ktoré pivo patrí. Ich prezencia spolu v spojení s alkoholom môže byť pre istú skupinu ľudí nebezpečná. Na prí-tomnosť biogénnych amínov bolo analyzovaných 115 vzoriek pív pochádzajúcich z 35 českých mikropivovarov. Obsah biogénnych amínov sa analyzoval prostredníctvom HPLC metódy ihneď po zakúpení pív a potom aj po uplynutí dátumu minimálnej …víceAbstract:
Biogenic amines are present in fermented products, including beer. Their presence together with alcohol can be dangerous for a certain group of people. About 115 samples from 35 Czech microbreweries were analyzed for the presence of biological amines. The content of biological amines was analyzed by HPLC method. The beers were analysed immediately after purchase and then at the end best-before period …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hýlková, Aneta. Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů . Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.