Vliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa – Bc. Petr JANOUŠEK
Bc. Petr JANOUŠEK
Diplomová práce
Vliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa
The influence of carp nutrition (Cyprinus carpio) on changes of meat quality
Anotace:
Cílem práce bylo, na základě laboratorních rozborů jednotlivých parametrů, provést zhodnocení chovatelských zásahů, současných způsobů a metod používaných v rybářských podnicích. Pokusy probíhaly s tržním kaprem na rybnících v soustavě Naděj a na sádkách pod rybníkem Svět, kde se používali mechanicky i tepelně upravené obiloviny. Po zpracování ryb na filety se provedlo měření texturního profilu svaloviny …víceAbstract:
The aim of this study was based on laboratory analysis of each parameter, an assessment of livestock interventions, current methods and techniques used in fishing enterprises. Experiments carried out on the market carp in ponds in the system Naděj and the hatcheries under the pond Svět where it was used mechanically and cooked cereals. After processing the fish fillets was done by measuring muscle …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2012
Zveřejnit od: 4. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. František Vácha, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOUŠEK, Petr. \textit{Vliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/clcjuv/.
Jak správně citovat práci
JANOUŠEK, Petr. Vliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa. Č. Bud., 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Rybářství
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Diana Mráziková -
Vliv způsobu zpracování larev potemníka brazilského na barevné a texturní vlastnosti produktu
Jana Čaloudová -
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Štěpánka Slavíková -
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Využití netradičních obilovin a krmiv rostlinného původu ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Dušan Hajňuk
Název
Vložil
Vloženo
Práva