Obohacování stravy potravinovými doplňky – Michaela PAVELKOVÁ
Michaela PAVELKOVÁ
Bakalářská práce
Obohacování stravy potravinovými doplňky
The Enrichment of Food by Food Supplements
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo získat přehled o látkách, které obohacují stravu. V teoretické části jsou popsány základní živiny, vitamíny a minerální látky, které jsou obsaženy v doplňcích stravy. Dále se práce věnuje problematice legislativních předpisů, označování a uvádění doplňků na trh. V praktické části byl vytvořen a vyhodnocen dotazník. Získané data představují informaci o užívání doplňků …víceAbstract:
The object of this bachelor´s thesis is an overview of the substances that enrich the diet. The theoretical part of this thesis describes the essential nutrients, vitamins and minerals which are contained in food supplements. It also works on problems of legislative regulations, labeled and placed on the market. In the practical part, the questionnaire was developed and evaluated. The obtained data …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PAVELKOVÁ, Michaela. Obohacování stravy potravinovými doplňky. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Doplňky stravy během pandemie corona -19
Kateřina Váchová -
Vitamíny v doplňcích stravy doporučovaných při alternativních způsobech výživy.
Alžběta Ludínová -
Význam doplňků stravy s vitamínem D pro správné funkce imunitního systému
Jan Svoboda -
Význam vitamínů v lidské výživě a vitamíny rozpustné v tucích ve formě doplňků stravy
Barbora Včelíková -
Výživa při jednotlivých sportovních odvětvích - výživa ve fitness
Roman Neveselý -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa a pohyb u dětí školního věku
Nikol HNÁTOVÁ -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ