Bc. Veronika Ševčíková

Diplomová práce

Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu

Evaluation of selected properties of gluten-free flours with the addition of edible insects
Anotace:
Celiakie je jednou z nejčastějších střevních malabsorpčních onemocnění u člověka a jediná léčebná metoda je striktní dodržování bezlepkové diety. Proto se tato práce zaměřuje na fortifikaci kynutých bezlepkových těst jedlým hmyzem (Tenebrio molitor). Experimenty byly provedeny pomocí experimentální metody elektronického nosu a soustavy termodynamických systémů. Z výsledků práce vyplívá, že přídavek …více
Abstract:
Celiac disease is one of the most often human intestinal malabsorption disorders. In this case, the only treatment is very strict gluten free diet. This is the main reason, why this thesis focuses on fortification of gluten free sourdoughs by edible insects (Tenebrio molitor). The experiments were performed using the experimental method of electronic nose and thermodynamic systems. The results of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ševčíková, Veronika. Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma