Vliv extraktu a množství etanolu na energetickou hodnotu piva – Bc. Petra PECHOVÁ
Bc. Petra PECHOVÁ
Diplomová práce
Vliv extraktu a množství etanolu na energetickou hodnotu piva
Effect of Extract and of ethanol amount on energy value of beer
Anotace:
Diplomová práce se zabývá surovinami na výrobu piva, technologií výroby piva, dále metodami stanovení extraktu a etanolu v pivech. Cílem práce je zjistit, jaký vliv má množství etanolu a extraktu na energetickou hodnotu piva. V práci jsou také popsány přístroje, vybavení a metody, které byly použity na zjištění výše uvedených hodnot. V práci jsou rozděleny u nás běžně dostupné druhy piv, z nichž jsou …víceAbstract:
This thesis deals with the raw materials for beer production, beer production technology, methods of measurement of the extract and ethanol in beers. The aim is to find out what effect has the amount of ethanol and extract the energy value of beer. The thesis also describes the instruments, equipment and methods that were used to determine the above values. In my work there are divided our commercially …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2011
Identifikátor:
21769
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PECHOVÁ, Petra. Vliv extraktu a množství etanolu na energetickou hodnotu piva. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Vlastimil NOHEJL -
Geografie piva - regionalizace restauračních zařízení dle nabídky točeného piva na Klatovsku
Jan MÍŠEK -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pesticidy v surovinách pro výrobu piva
Lada Noháčová -
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Jana Jacková -
Predikce gushingu v surovinách pro výrobu piva
Kryštof Obršlík -
Výroba nealkoholického piva v minipivovarech
David Doubek