Bc. Patrik Lovás

Diplomová práce

Hodnotenie vplyvu odrody na kvalitu zemiakových lupienkov

Hodnocení vlivu odrůdy na kvalitu bramborových lupínků
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu odrůdy brambor na výslednou senzorickou kvalitu bramborových lupínků. V rámci laboratorního experimentu byly zkoumány tři odrůdy brambor, které jsou součástí portfolia společnosti INTERSNACK Choustník, a.s., kde byla hodnocena sušina, škrob v sušině, redukující cukry a texturní vlastnosti. Následně byla provedena senzorická analýza lupínků vyrobených z …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the evaluation of potato variety impact on final chips sensory quality. Lab experiment was focused on three potato varieties used in INTERSNACK Choustník, a.s. production process, where dry matter, starch con-tent, reducing sugars and texture traits were evaluated. Lastly, chips´ sensory analysis made of given varieties was examined. Company secret did not let us re-veal …více
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou vplyvu odrody zemiakov na výslednú senzorickú kvalitu zemiakových lupienkov. V rámci laboratórneho experimentu boli skúmané tri odrody zemiakov, ktoré sú súčasťou portfólia spoločnosti IN-TERSNACK Choustník a.s., kde bola hodnotená sušina, škrob v sušine, redukujúce cukry a textúrne vlastnosti. Následne bola vykonaná senzorická analýza lupienkov vyrobených z …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, doc. RNDr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta