Hodnotenie vplyvu odrody na kvalitu zemiakových lupienkov – Bc. Patrik Lovás
Bc. Patrik Lovás
Diplomová práce
Hodnotenie vplyvu odrody na kvalitu zemiakových lupienkov
Hodnocení vlivu odrůdy na kvalitu bramborových lupínků
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu odrůdy brambor na výslednou senzorickou kvalitu bramborových lupínků. V rámci laboratorního experimentu byly zkoumány tři odrůdy brambor, které jsou součástí portfolia společnosti INTERSNACK Choustník, a.s., kde byla hodnocena sušina, škrob v sušině, redukující cukry a texturní vlastnosti. Následně byla provedena senzorická analýza lupínků vyrobených z …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the evaluation of potato variety impact on final chips sensory quality. Lab experiment was focused on three potato varieties used in INTERSNACK Choustník, a.s. production process, where dry matter, starch con-tent, reducing sugars and texture traits were evaluated. Lastly, chips´ sensory analysis made of given varieties was examined. Company secret did not let us re-veal …víceAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou vplyvu odrody zemiakov na výslednú senzorickú kvalitu zemiakových lupienkov. V rámci laboratórneho experimentu boli skúmané tri odrody zemiakov, ktoré sú súčasťou portfólia spoločnosti IN-TERSNACK Choustník a.s., kde bola hodnotená sušina, škrob v sušine, redukujúce cukry a textúrne vlastnosti. Následne bola vykonaná senzorická analýza lupienkov vyrobených z …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, doc. RNDr.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agrobyznys
Práce na příbuzné téma
-
Nákupní chování spotřebitele při spotřebě bramborových lupínků
Tomáš Odložilík -
Kvalita bramborových lupínků ze skladovaných brambor ošetřených karvonem
Dana Gildainová -
Projekt založení podniku na výrobu bramborových lupínků
Martina Poláková -
Kvalita bramborových lupínků ze skladovaných brambor ošetřených karvonem
Dana Gildainová -
Hodnocení kvality brambor pro potravinářské využití
Lukáš Andrýsek -
Vliv listového hnojiva Kelik K – Si na výnos a na jakost brambor
Tomáš Kučera -
Vliv technologie odkameňování a různých variant dusíkatého hnojení na výnos a kvalitu brambor
Petr Rajdlík