Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy – Bc. Petr Bartošek
Bc. Petr Bartošek
Diplomová práce
Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy
The Influence of roasting degree on selected parameters of coffee
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem stupně pražení na fyzikálně - chemické vlastnosti kávy (vlhkost, propražek, pH nálevu, obsah kofeinu, barva, velikost částic) a na senzorický profil takto připravených káv. V rámci studie bylo analyzováno 10 vzorků káv druhu Arabika a Robusta různého zeměpisného původu, včetně druhu Robusta zpracovaného metodou vysokotlakého napařování a také bezkofeinové kávy …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of the roasting degree on the physico - chemical properties of coffee (moisture, weight loss, pH, caffeine content, color, particle size) and on the sensory profile of such prepared coffees. Ten samples of Arabica and Robusta coffees of various geographical origins, including the mild steamed Robusta coffee as well as decaffeinated coffee were analysed in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bartošek, Petr. Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv
Kateřina Dokládalová -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Zvolené minerální vody, vybrané geologické a chemické souvislosti
Natálie Tesařová -
Analýza lipidového složení pražené a nepražené kávy
Veronika Kropáčková -
Analýza polycyklických aromatických uhlovodíků ve vzorcích pražené kávy pomocí HPLC s fluorescenční detekcí
Pavol Ďurč -
SWOT analýza vybrané organizace
Natálie Danková -
Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy
Michaela Zimová