Adriana Ščurková

Bakalářská práce

Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS

TLC-ESI-MS Analysis of Dyes Contained in Selected Foodstuff
Anotace:
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou přírodních a syntetických barviv, jejich extrakcí z přírodních materiálů a výčtem vybraných analytických metod vhodných ke stanovení barviv. Praktická část je věnována extrakci barviv z čerstvého a mraženého špenátu, jejich separací technikou tenkovrstvé chromatografie a analýze pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou …více
Abstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, general charakterization of both natural and synthetic dyes, methods of their extraction from the natural sources and description of analytical methods commonly used for their determination, is described. The practical part od this work describes the extraction of dyes from fresh and frozen spinach, separation of extracted dyes using thin-layer chromatography …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Rouchal, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ščurková, Adriana. Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe