Bakteriální kontaminace ejakulátů mužů v asistované reprodukci – Mgr. Michaela Barlatovová
Mgr. Michaela Barlatovová
Diplomová práce
Bakteriální kontaminace ejakulátů mužů v asistované reprodukci
Bacterial contamination of male semen in in-vitro fertilization
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na ověření mikrobiální kontaminace ejakulátu. Zjišťovali jsme výskyt jednotlivých druhů a celkový počet mikroorganismů v 1 ml spermatu. Vyšetřili jsme 40 vzorků ejakulátu mužů evidovaných v Centru asistované reprodukce SANUS, s. r. o., v Pardubicích. Z jednotlivých vzorků jsme vykultivovali jeden aţ pět různých bakteriálních druhů. V ejakulátech se vyskytovaly Staphylococcus …víceAbstract:
The thesis is focused on the verification of microbial contamination of the ejaculate. We were investigating the occurrence of individual species and the total viable count of microorganisms in 1 ml of semen. We examined 40 semen samples of the men registered at the Centre for Assisted Reproduction SANUS, s. r. o., Pardubice. From each sample, we cultured from one to five different bacterial species …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedoucí: doc. MVDr. Jaroslava Mazurová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Barlatovová, Michaela. Bakteriální kontaminace ejakulátů mužů v asistované reprodukci. Pardubice, 2010. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Analýza biologických materiálů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová