Spotřeba masa jako zdroj environmentálních problémů – Petr LUŠTICKÝ
Petr LUŠTICKÝ
Bakalářská práce
Spotřeba masa jako zdroj environmentálních problémů
Meat consumption as a source of environmental issues.
Anotace:
Živočišná výroba je klíčovým odvětvím ekonomického růstu zemědělství. Rostoucí světová populace žádající stále větší množství masných výrobků řadí tento sektor mezi významné znečišťovatele životního prostředí. V mnoha případech jsou hospodářská zvířata hlavním zdrojem environmentální degradace prostředí, ve kterém jsou chována a zpracovávána, a v soudobém boji proti globální klimatické změně hrají …víceAbstract:
Livestock production is a key constituent of economic growth in agriculture. The world's growing population demands an increasing number of meat products, ranking this sector as a major environmental polluter. In many cases, livestock is one of the main sources of environmental degradation particularly in areas where livestock is raised and processed and plays an essential role in the contemporary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Tomáš Daněk, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LUŠTICKÝ, Petr. Spotřeba masa jako zdroj environmentálních problémů. Olomouc, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Geografie / Environmentální studia a udržitelný rozvoj
Práce na příbuzné téma
-
Těžba zlata a s ní spojené environmentální problémy v rozdílných klimatických pásmech
Václav Pecina -
Environmentální problémy malých ostrovních rozvojových států se zaměřením na Mauricius
Anna POJSLOVÁ -
Rostlinná a živočišná výroba se zaměřením na ekologické zemědělství a tvorbu krajiny
Andrea Nováková -
Faktory ovlivňující spotřebu vepřového masa
Lucie Mitlenerová -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě masa a masných produktů
Maria Lutskaya -
Produkce a využití masa zvěře farmově chované a lovené
Šimon Košárek -
Zdravotní rizika související s konzumací masa
Nikola Hamerníková -
Vývoj spotřeby králičího masa v ČR v letech 1995 - 2010
Radomír ŠPERLÍN
Název
Vložil
Vloženo
Práva