Změny nutriční a senzorické jakosti jedlého hmyzu v závislosti na způsobu jeho skladování – Nikola Marinovová
Nikola Marinovová
Diplomová práce
Změny nutriční a senzorické jakosti jedlého hmyzu v závislosti na způsobu jeho skladování
Changes in nutritional and sensory quality of edible insects in relation to the storage conditions
Anotace:
Souhrn Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou změny nutriční a senzorické jakosti jedlého hmyzu v závislosti na způsobu jeho skladování. Od počátku po závěr literární rešerše jsou postupně představena relevantní témata. Kapitola nutriční hodnoty jedlého hmyzu je rozčleněna do podkapitol popisujících příjem energie, obsah bílkovin, tuků, sacharidů, minerálů a vitaminů. Dále následuje seznámení …víceAbstract:
Summary The diploma thesis deals with changes in nutritional and sensory quality of edible insects, depending on the method of storage. From the beginning to the conclusion of literature review the relevant topics are gradually introduced. Chapter focused on the topic the nutritional value of edible insects is divided into subchapters describing the intake of energy, content of proteins, fats, carbohydrates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Marie Borkovcová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARINOVOVÁ, Nikola. \textit{Změny nutriční a senzorické jakosti jedlého hmyzu v závislosti na způsobu jeho skladování}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/dfwxmv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Tatiana Ruttkayová -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Vliv rizikových faktorů na profil mastných kyselin membrán erytrocytů a zánětlivou reakci po implantaci koronárního stentu u nemocných s ischemickou chorobou srdeční
Jiří Handl -
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová
Název
Vložil
Vloženo
Práva