Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku. – Bc. Milada Křivánková, DiS.
Bc. Milada Křivánková, DiS.
Diplomová práce
Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku.
The Evolution of Aromatic Substances in Selected Wines According to Year.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vývojem obsahu aromatických látek u odrůd Chardonnay a Ryzlinku rýnském dle jednotlivých ročníků. Obdobným způsobem je hodnocen také celkový obsah polyfenolických látek ve vzorcích vína. V teoretické části je stručný popis technologie výroby vín, vybraných aromatických látek a stručný popis polyfenolů. Dále je práce zaměřena na popisu metod určených ke stanovení aromatických …víceAbstract:
This thesis deals with the development of aromatic compounds in the varieties Chardonnay and Riesling in individual years. Correspondingly, also evaluated the total content of polyphenols in wine samples. The theoretical part is a brief description of the technology of production of wines, selected aromatic compounds and a concise description of polyphenols. The thesis is focused on the description …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Zveřejnit od: 14. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Křivánková, Milada. Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
HPLC analýza aromatických látek odvozených od antrachinonu v třezalce tečkované (Hypericum perforatum L.)
Iva Houdková -
Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji
Václav Branský -
Senzorická analýza a profil aromatických látek vybraných druhů koření
Jiří Jedlička -
Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.
Nikola Vlková -
Vývoj miniaturního pasivního vzorkovače na bázi polydimethylsiloxanu pro analýzu alkylfosfátů a pižmových látek ve vodním prostředí
Lucie Komancová -
Komplexní analýza fenolických a aromatických látek \nl{}obsažených v černém bezu
Magdaléna Plebanová -
Vliv ročníkové variability chmelů na profil aromatických látek, jejich přenos a chování při stárnutí studeně chmeleného piva
Lenka Straková -
Elektrochemické chování vybraných aromatických látek a jejich\nl{} voltametrické stanovení ve vzorcích koření
Eliška Štumrová