Význam vybraných polysacharidů heteroglukanů ({$\beta$}-glukanů) ve výživě člověka. – Bc. Taťána MOŘKOVSKÁ
Bc. Taťána MOŘKOVSKÁ
Bakalářská práce
Význam vybraných polysacharidů heteroglukanů ({$\beta$}-glukanů) ve výživě člověka.
A meaning of choice polysaccharides (beta-glucans) in nutrition of human
Anotace:
Cílem práce bylo charakterizovat vybrané sacharidy. Největší pozornost byla věnována beta-glukanům a vláknině potravy. U beta-glukanů byly zjištěny stimulační účinky na imunitní systém člověka. Význam vlákniny ve výživě člověka je nezastupitelný.Abstract:
The objective of this work is to characterize choice descriptions of sugars. The biggest attention was payed to beta-glucans and dietary fibre. Beta-glucans have stimulus effects on im-mune system of human. Meaning of dietray fibre in nutrition of human is not fungible.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Zveřejnit od: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5413
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2007
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MOŘKOVSKÁ, Taťána. \textit{Význam vybraných polysacharidů heteroglukanů ($\{$\${}$\backslash$beta\${}$\}$-glukanů) ve výživě člověka.}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2007. Dostupné z: https://theses.cz/id/dhjv2h/.
Jak správně citovat práci
MOŘKOVSKÁ, Taťána. Význam vybraných polysacharidů heteroglukanů ({$\beta$}-glukanů) ve výživě člověka.. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Beta - glukany
Kateřina Smetanová -
Lamináty na bázi papírů impregnovaných hybridní lignin-fenolformaldehydovou pryskyřicí
Miroslav Němec -
Mikroorganismy rozkládající lignin
Kateřina PUCHTOVÁ -
Příprava, charakterizace a antimikrobiální účinky lignin-stříbro nanočástic
Kamila Sokolíková -
Příprava hybridních nanočástic lignin-stříbro a jejich antimikrobiální účinky
Lenka Holá -
Produkce lignin-degradujících enzymů za pomocí plísně Phanerochaete chrysosporium
Bianka Péčiová -
Využití konsorcia anaerobních bakterií a/nebo lignin modifikujících enzymů při produkci alkoholů nebo kyselin z pšeničné slámy
Jiří Novotný -
Lignin transformation into fuels and petrochemicals
Jan Horáček