Antioxidative components in tradiotionally prepared seeds of Plukenetia volubilis L. – Bc. Veronika Čamková
Bc. Veronika Čamková
Diplomová práce
Antioxidative components in tradiotionally prepared seeds of Plukenetia volubilis L.
Antioxidační charakteristiky tradičně zpracovaných semen Plukenetia volubilis L.
Anotace:
Semena Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.) jsou bohatá na obsah bílkovin a oleje, ve kterém je obsaženo až 93% nenasycených mastných kyselin. V této práci byl zkoumán vliv tří způsobů vaření (ve vodě, pod tlakem, ve vodní lázni 'sous-vide') a pražení (za nízké teploty 125°C, za vysoké teploty 190°C, pražení jader obalených v medu při 170°C) v různých časech (0-200 min.) na obsah vybraných antioxidantů …víceAbstract:
Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.) seeds are rich in protein and oil, composed of 93% of unsaturated fatty acids. The effect of three types of boiling (boiled in water, boiled under pressure, boiled in water bath without touching water 'sous-vide') and three different types of roasting (roasted at 125°C, 190°C and coated in honey and roasted for 170°C) in different time (0-200 min.) was examined …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petra Hlásná Čepková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČAMKOVÁ, Veronika. \textit{Antioxidative components in tradiotionally prepared seeds of Plukenetia volubilis L.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/dk324b/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program / obor:
Tropické zemědělství / Tropical Crop Management and Ecology
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva