Bc. Kristýna Šťastná

Diplomová práce

Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu

Preparing of Non-Traditional Gluten-Free Flakes and their Polyphenolics Profile
Anotace:
Diplomová práce se zabývá možností využití netradičních bezlepkových obilovin pro výrobu vloček. Teoretická část je věnována samotným obilovinám, jejich morfologii, složení a možnostem použití, výrobě vloček hydrotermálním ošetřením a extruzní metodou, polyfenolickým látkám a jejich výskytu ve vybraných obilovinách. V praktické části jsou shrnuty výsledky měření obsahu celkových polyfenolů, flavonoidů …více
Abstract:
The thesis is focused on the possibility of using non-traditional gluten-free cereals for flakes production. The theoretical part includes description of cereals, their morphology, composition and ways of processing in food industry. Further, the theoretical part describes processing of cereal flakes by hydrothermal processing and extrusion cooking, phenolic compounds and their presence in selected …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šťastná, Kristýna. Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe