Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství – Bc. Adéla Antošová
Bc. Adéla Antošová
Diplomová práce
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Content of biologically active substances in cereals from the production of conventional and organic farming
Anotace:
Oves se vrací do jídelníčku pro své dobré nutriční vlastnosti. Ovesné zrno obsahuje velké množství tuku (5,70 g/100 g sušiny zrna) a bílkovin (12,6 g/100 g sušiny zrna), naopak obsahuje menší množství škrobu (40,1 g/100 g sušiny zrna) oproti jiným obilovinám. Pšenice, jejíž spotřeba je podstatně vyšší, obsahuje 11,7 g bílkovin, 2,20 g tuku a 59,2 g škrobu ve 100 g sušiny zrna. Oves má vysoký obsah …víceAbstract:
Oats are featuring more heavily in our diets again thanks to their good nutritional properties. Oat grains contain a large amount of fat (5.70 g/100 g dry grain) and protein (12.6 g/100 g dry grain), and contrastingly a smaller amount of starch (40.1 g/100 g dry grain) compared to other cereals. Wheat, which is consumed to a significantly larger degree, contains 11.7 g of protein per 100 g dry matter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ANTOŠOVÁ, Adéla. \textit{Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/dmlwww/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Antioxidanty ve výživě lidí
Romana Nemcová -
Antioxidanty ve víně a jejich možné obsahové ovlivnění
Kateřina Mikešová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht
Název
Vložil
Vloženo
Práva