Marie Sklenářová

Bakalářská práce

Vliv silic na aktivitu kvasinek v kynutých těstech

The effect of essential oils on yeast activity in leavened doughs
Anotace:
Pekařské výrobky jsou jednou z nejrozšířenějších komodit na světě a jsou důležitou součástí výživy člověka ale jejich nevýhodou je jejich omezená trvanlivost. V současné době se pro prodloužení trvanlivosti potravin využívají syntetické látky, které mohou u některých jedinců populace vyvolávat zdravotní problémy. Bylo publikováno mnoho studií o využití silic jako prostředků pro prodloužení trvanlivosti …více
Abstract:
Bakery products are one of the most widespread commodities in the world and are an important part of a human nutrition, but the disadvantage is their limited shelf life. Nowadays, synthetic substances are used to extend their shelf life, which may cause health problems in some sensitive individuals. Many studies have been published on the use of essential oils as a tool for extending the shelf life …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
  • Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
  • Oponent: Iva Kučerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses dnmonc dnmonc/2
30. 4. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.