Bc. Lucie Mikulčíková

Diplomová práce

Stanovení obsahu lipofilních vitamínů v masných výrobcích z jatečních prasat krmených standardní krmnou dávkou s přídavkem rybího oleje

Determination of the content of fat-soluble vitamins in meat products produced from the meat of pigs fed a diet enriched with fish oil
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah lipofilních vitaminů v masných výrobcích. Byly použity vzorky boloňského salámu a vídeňských párků, vyrobené z šesti prasat krmených standardní krmnou dávkou s přídavkem rybího oleje (P) a z šesti prasat kontrolní skupiny (K). Vzorky byly lyofilizovány, byla provedena extrakce, chromatografická separace, detekce a kvantifikace lipofilních vitaminů. Po vyhodnocení …více
Abstract:
The aim of the thesis was to determine the content of fat-soluble vitamins in meat products. Bologna-type salami and Vienna sausages produced from the meat of six pigs fed with a standard feed enriched with fish oil (F) and six pigs fed with a standard feed (control, C) were used. The samples were lyophilized and extraction, chromatographic separation, detection and quantification of fat-soluble vitamins …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie

Práce na příbuzné téma