Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků – Simona HYBŠOVÁ
Simona HYBŠOVÁ
Bakalářská práce
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
Anotace:
Bakterie mléčného kysání hrají v potravinářské biotechnologii nepostradatelnou roli. Uplatňují se z hlediska fermentačních vlastností, ale i z hlediska antimikrobiální aktivity. Mezi nejvýznamnější řadíme rod Lactobacillus. Tento bakteriální rod se uplatňuje při fermentačních procesech potravinářských výrobků a zahrnuje i kmeny řazené mezi probiotické organismy. Tyto mikroorganismy prospívají lidskému …víceAbstract:
Lactic acid bacteria has an indispensable role in food biotechnology. They are applied in terms of fermentation properties, but also in terms of antimicrobial activity. The most prominent genus is Lactobacillus. This bacterial genus is used in the fermentation processes of food products and includes also strains classified as probiotic organisms. These microorganisms are beneficial to human health …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HYBŠOVÁ, Simona. \textit{Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/dqjigq/.
Jak správně citovat práci
HYBŠOVÁ, Simona. Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků. Č. Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie - Živočišné
Práce na příbuzné téma
-
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Ivana Mešková -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů
Lucie Červenková -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů
Magdalena Kráčmarová -
Identifikace bakterií mléčného kvašení v kysaných mléčných výrobcích
Martina Tycová -
Probiotika ve výživě seniorů
Pavlína Zemenová -
Mikrobiom, probiotika a probiotická kosmetika v kontextu acne vulgaris
Hana Synková
Název
Vložil
Vloženo
Práva