Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity – Petra Belfínová
Petra Belfínová
Bakalářská práce
Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity
Comparison of methods for determination of antioxidant activity
Anotace:
Antioxidanty chrání lidský organismus proti oxidačnímu stresu způsobenému působením volných radikálů, které při nadměrném množství poškozují buňky a tím se mohou podílet na vzniku chronických onemocnění. Antioxidanty lze rozdělit na endogenní, tedy přirozeně se vyskytující v těle, a exogenní, které mohou mít zásadní význam při prevenci onemocnění a je nutné je přijímat potravou. Jednotlivé druhy antioxidantů …víceAbstract:
Antioxidants protect the human body against oxidative stress caused by free radicals, which can in excessive amount damage cells and participate in development of chronic diseases. Antioxidants can be divided into two groups: endogenous, which are naturally occurring in the body, and exogenous, which can be essential in the prevention of diseases and are ingested through food. Antioixdant aktivity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Réblová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BELFÍNOVÁ, Petra. \textit{Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/drtjwo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Thai underutilized fruit and vegetable species as a potential sources of antioxidants, minerals and vitamins: a literature review
Kateřina Berková -
Antioxidants in vegetarian and non-vegetarian diets
Gizem Candir -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Potential of the Czech tea market to contribute to sustainable tea production in producing developing countries
Tomáš Heller -
Bubble Tea: A Marker of Taiwaneseness?
Michaela Orságová -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen -
Percepcia rizík vo vzťahu k vlastnému antisociálnemu správaniu
Tea Hovorková -
Analysis of Chinese Tea Consumption and Consumer Behavior
Sokagnna Tiv
Název
Vložil
Vloženo
Práva