Radka HORKOVÁ

Bakalářská práce

Jeřáb Oskeruše jako perspektivní potravinářská surovina

Service Tree (Sorbus domestica L.) as a Promising Foodstuffs
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo popsat základní ovocné druhy oblasti Bílých Karpat a dále se konkrétně věnovat rodu Jeřáb (Sorbus). Hlavní důraz byl kladen na možnosti potravinář-ského využití Jeřábu oskeruše (Sorbus domestica L.). Tato ovocnářská plodina se jeví jako potenciálně velmi perspektivní druh pro přímý konzum, ale i výrobu destilátů, džemů, čajů a tinktur.
Abstract:
The aim of this thesis was to describe the basic fruit types from the White Carpathians and the gender Rowan-berry (Sorbus). The main focus was on the possibility of Rowan-berry use it as a food (Sorbus domestica L.). This fruit crop appears to be a potential very per-spective species for direct consumption, as well as manufacture of spirits, jams, teas and tinctures.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2014
Zveřejnit od: 16. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HORKOVÁ, Radka. Jeřáb Oskeruše jako perspektivní potravinářská surovina. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii