Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin – Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Bakalářská práce
Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin
Interaction between surfactants and basic food components
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na vypracování rešerše na téma interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Interakce hlavních součástí potravin se surfaktanty je velmi rozsáhlé téma, proto je zde uveden pouze typ interakce emulgátorů se základními složkami mouky při výrobě pe-čiva. Práce se zabývá charakterizací základních typů povrchově aktivních látek, jejich strukturou, vlastnostmi …víceAbstract:
Baccalaureate work is bent on conduct background research on theme interaction between surfactants and basic food components. Interaction between basic food components and surfactant is very large theme, there is state only type interaction between emulsifiers and basic food components of flour at production bread. Work is put mind to characterization standard type surfactant, their structure, features …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
5435
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠOMANOVÁ, Magda. Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Povrchově aktivní látky přírodní kosmetiky
Kamila Štumarová -
Povrchově aktivní látky pro použití v biopesticidu na bázi chitinolytických enzymů
Vojtěch Zvára -
Povrchově aktivní látky produkované mikroorganismy
Denisa Vizentová -
Povrchově aktivní látky rostlinného původu
Johana Daňková -
Termodynamický vhled do kolapsačního procesu poly-N-isopropylakrylamidu ve vodě, roztocích solí a povrchově-aktivní látky
Adam Kovalčík -
Produkce povrchově aktivních látek bioloužicími mikroorganismy
Matěj Masař -
Studie použití pasivního vzorkování pro měření fluorovaných povrchově aktivních látek ve vodě
Vladimíra Rapčanová -
Povrchově aktivní látky v dekorativní kosmetice
Pavlína JAŠKOVÁ