Význam exotického ovoce ve výživě české populace – Dita Vrkoslavová
Dita Vrkoslavová
Bakalářská práce
Význam exotického ovoce ve výživě české populace
The importance of exotic fruits in the diet of the Czech population
Anotace:
Exotické ovoce si v České republice získává rok od roku větší popularitu. V současné době z celkového příjmu 85 kg ovoce na člověka tvoří 35 kg ovoce exotické a v meziročním srovnání toto číslo neustále narůstá. Tato skutečnost je dána zejména touhou lidí po poznání nových, exotických chutí. Voda tvoří nedílnou součást lidského jídelníčku, za ovoce s vysokým obsahem vody se považují citrusové plody …víceAbstract:
Exotic fruits have been gaining in popularity in the Czech Republic in recent years. In present income 85 kg of fruits per person is 35 kg of exotic fruits, and this number constantly grows. This fact is caused by desire of people to experience new exotics flavours. Main part of a human diet is formed by water, where citrus fruits are considered as those with a high content of water. Fats are food …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VRKOSLAVOVÁ, Dita. \textit{Význam exotického ovoce ve výživě české populace}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/edipea/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa vybrané skupiny sportovců
Caroline Straubová -
Výživa a endometrióza
Monika Drábková
Název
Vložil
Vloženo
Práva