Lenka VAŇHAROVÁ

Bakalářská práce

Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic

Natural extracts used in the manufacture of perfume compositions
Anotace:
Ve své práci se budu zabývat parfémy. Odkdy se parfémy pouţívají a jaký byl jejich prvot-ní význam. Dále jejich vývojem od prvních náznaků parfémů, vonných kouřů aţ po nej-známější a nejdraţší parfémy dnešní doby. Popisuju, jak vnímáme vůně a jak vypadá naše čichové ústrojí. Parfémy se vyrábí z rostlinných i ţivočišných surovin. Více se uplatňují rostlinné silice. Silice se získávají v zásadě třemi …více
Abstract:
In my thesis I will deal with perfumes. Since when perfumes were used and what their pri-mary meaning were. Further their evolution from the first signs of perfumes, aromatic smoke, to the best-known and the most expensive perfumes today. I am describing, how we perceive smells and how our smell systems look like. Perfumes are made from natural and animal materials. Nature essential oils are more applied …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 21673

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Romana Jelínková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VAŇHAROVÁ, Lenka. Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma