Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií – Bc. Irena KOLMANOVÁ
Bc. Irena KOLMANOVÁ
Diplomová práce
Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Nutritive value of beer prepared by different methods
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v pivech vyrobených různou technologií. Byla použita piva se stupňovitostí 12o a 14o. Obsah biogenních aminů byl stanoven pomocí Automatického analyzátoru aminokyselin AAA400. Ve zkoumaných vzorcích byly detekovány biogenní aminy histamin, tyramin, putrescin, kadaverin a spermidin. Agmatin a spermin nebyly stanoveny ani v jednom z analyzovaných …víceAbstract:
The aim of this diploma work was to investigate the content of biogenic amines in beers produced by different technology. There were analysed 12o and 14o beers. The content of biogenic amines was determined by using Automatic analyzer of aminoacids AAA400. Histamine, thyramine, putrescine, cadaverine and spermidine were detected in all samples. Agmatine and spermine were not found in any analyzed sample …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15047
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOLMANOVÁ, Irena. Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií . Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Problematika odpadů a vedlejších produktů z technologie výroby piva
David Reska -
Technologie výroby bezlepkového piva
Filip Petroš -
Nové možnosti a technologie ve výrobě piva
Kateřina Čechová -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Sledování změn obsahu proteinů lepku v průběhu technologie výroby piva
Otília Porubiaková -
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piva
Monika Macinková -
Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva
Petr Havlát -
Možnosti využití plynů v technologii výroby piva
Lucie Mišúnová