Možnosti snížení skutečného alkoholu ve víně – Bc. Jakub Bartoník
Bc. Jakub Bartoník
Diplomová práce
Možnosti snížení skutečného alkoholu ve víně
Possibilities of reducing the actual alcohol in wine
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na studium možností snížení alkoholu ve víně. Pro první část experimentu byl vybrán mošt odrůdy Ryzlink rýnský, který byl dán do osmi padesátilitrových demižonů a naočkován čtyřmi rozdílnými druhy kvasinek zakoupenými v obchodní síti, které nebyly nijak upravovány. Po ukončení kvasného procesu, kdy hodnota zbytkového cukru byla rovna nule, byla provedena základní laboratorní …víceAbstract:
The thesis was focused on the study of the possibilities of reducing alcohol in wine. For the first part of the experiment, a must of the Rhine Riesling variety was selected, which was put into eight 50-liter demijohns and inoculated with four different types of yeast purchased in a commercial network that were not modified. After completion of the fermentation process, when the residual sugar value …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
The Role of RNA Polymerase II CTD Mimicry in Transcription Termination in Yeast
Tomasz Kabzinski -
Pathogenic yeast transporters: Cloning of Candida parapsilosis TRK1 gene and characterization of its product
Lenka Lasoňová -
Investigation of yeast glucan particles for the encapsulation and delivery of bioactive compounds
Petra Šalamúnová -
Utilisation of brewers' spent yeast in protein powder product
Lukáš Polanka -
Biochemical and Structural Characterization of the budding yeast protein Pdp3
Ibidolapo Atinuke ADEKOYA -
Role of phospholipase C in recovery of yeast Saccharomyces cerevisiae from heat stress
Jan Dohnálek -
Identifying Protein-Protein Interactions of \kur{Trypanosoma brucei} F\dindex{0}F\dindex{1}-ATP Synthase Subunits Using the Yeast Two Hybrid System
Michaela KUNZOVÁ -
Interactions of Trypanosoma brucei FOF1 ATP Synthase Subunits - An Application of Yeast Two Hybrid
Matthias GUGGENBERGER