Bc. Jakub Bartoník

Diplomová práce

Možnosti snížení skutečného alkoholu ve víně

Possibilities of reducing the actual alcohol in wine
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na studium možností snížení alkoholu ve víně. Pro první část experimentu byl vybrán mošt odrůdy Ryzlink rýnský, který byl dán do osmi padesátilitrových demižonů a naočkován čtyřmi rozdílnými druhy kvasinek zakoupenými v obchodní síti, které nebyly nijak upravovány. Po ukončení kvasného procesu, kdy hodnota zbytkového cukru byla rovna nule, byla provedena základní laboratorní …více
Abstract:
The thesis was focused on the study of the possibilities of reducing alcohol in wine. For the first part of the experiment, a must of the Rhine Riesling variety was selected, which was put into eight 50-liter demijohns and inoculated with four different types of yeast purchased in a commercial network that were not modified. After completion of the fermentation process, when the residual sugar value …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta