Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů – Bc. Jiří MELICHAR
Bc. Jiří MELICHAR
Bakalářská práce
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů
Effect of culinary treatment on the content of vitamins
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je podat ucelené informace o vitaminech a o jejich ztrátách při kulinárních úpravách potravin. První kapitola popisuje základní technologické postupy přípravy pokrmů. Další kapitola se zabývá obecně celou skupinu vitaminů, jejich funkcemi v lidském organismu, zdroji a adekvátním příjmem. Závěrečná kapitola je věnována ztrátám vitaminů při jejich kulinárním zpracování.Abstract:
Aim of this bachelor work is to provide solid information about vitamins and about their losses during culinary treatment of food. First chapter describes the basic processes of pre-paring meals. The next chapter describes the whole group of vitamins in general, their functionallity in the human body, sources of those vitamins and its equal income. The final chapter is dedicated to vitamins loses during …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
8002
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MELICHAR, Jiří. Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Retence fosforu krmiva v chovu ryb.
Ondřej Malý