Filip Bůšek

Bakalářská práce

Metody ošetření čerstvého ovoce a zeleniny na bázi ochranných povrchových aplikací

Methods of treatment of fresh fruits and vegetables based on protective surface applications
Anotace:
Tato bakalářská práce zpracovává přehled ochranných povrchových aplikací na čerstvé ovoce a zeleninu na bázi biokompatibilních polymerů, což lze zkráceně označit jako jedlé povlaky, které mohou být tvořeny polysacharidy, proteiny nebo lipidy, případně kombinací více materiálů, označované jako kompozitní povlaky. Dále se zabývá způsobem jejich aplikace na povrch potravin, kdy mezi ty základní patří …více
Abstract:
This bachelor's thesis elaborates an overview of protective surface applications on fresh fruits and vegetables based on biocompatible polymers, which can be abbreviated as edible coatings, which can be made of polysaccharides, proteins or lipids, or a combination of several materials, referred to as composite coatings. It also deals with the method of their application to the surface of food, where …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Jana Šenkýřová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta