Čočka a cizrna v jídelníčku lidí - klady a zápory – Bc. Sandra Šlajchová
Bc. Sandra Šlajchová
Diplomová práce
Čočka a cizrna v jídelníčku lidí - klady a zápory
Lentil and chick peas in the people's diet - pros and cons
Anotace:
Čočka a cizrna patří mezi luštěniny pěstované jako významné zemědělské plodiny, které jsou součástí výživových doporučení celosvětových organizací. Významné jsou jako potravina vzhledem k obsahu pozitivně působících nutričních látek a měly by patřit do každého zdravého jídelníčku. Jsou důležitým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny, mají nízký obsah tuku a vzhledem k nízkému glykemickému indexu …víceAbstract:
Lentils and chickpeas are legumes grown as an important agricultural crops which are part of nutritional recommendations of world health and nutrition organizations. They are important as a direct food by the reason of many positive nutrients and they should be part of every health diet. Legumes represent significant source of plant-based protein and fibre, also they are low in the fat and due to low …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠLAJCHOVÁ, Sandra. \textit{Čočka a cizrna v jídelníčku lidí - klady a zápory}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/ekg9ha/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antinutriční látky v potravinách
Denisa Němcová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Stanovení nutričních hodnot vybraných dřevin pro okusovače v zoologických zahradách v ČR s ohledem na obsah antinutričních látek
Martina Maličká -
Zvýšenie nutričnej hodnoty pokrmu pomocou sippingu
Katarína Orlovská
Název
Vložil
Vloženo
Práva