Vliv vybraných faktorů skladování na jakostní parametry křepelčích vajec – Bc. Sylvie Ondrušíková
Bc. Sylvie Ondrušíková
Diplomová práce
Vliv vybraných faktorů skladování na jakostní parametry křepelčích vajec
Influence of selected storage factors on quality parameters Quail eggs
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala sledováním vybraných kvalitativních parametrů křepelčích vajec (úbytek hmotnosti, index tvaru vajec, podíl žloutku, bílku a skořápky z celkové hmotnosti křepelčích vajec, změna indexu žloutku a bílku, Haughovy jednotky, barva žloutky a hodnoty pH u žloutku, bílku i vaječné melanže) skladovaných po dobu 0, 1, 2, 4, 6 a 8 týdnů při nekolísavé teplotě 4 °C. Celkem bylo …víceAbstract:
This thesis dealt with the monitoring of selected quality parameters of quail eggs (the lost of egg weight, index, egg-shaped, the percentage of yolk, albumen and shell of the total weight of quail eggs, changing the height yolk and white index, Haugh Units, colour egg yolks and pH yolk, albumen and egg melange) stored for 0, 1, 2, 4, 6 and 8 weeks at the temperature of 4°C. In total 120 samples Japanese …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny
Veronika Krejčová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Vliv doby a podmínek skladování na kvalitu a výživnou hodnotu řízkové siláže
Michal Kuděla -
Vliv doby skladování potravin rostlinného původu na stanovení jejich autenticity
Martina Trödlerová -
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková
Název
Vložil
Vloženo
Práva