Bc. Tereza Pavlíčková

Diplomová práce

Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny

Lyophilization as a possibility of processing fruits and vegetables
Anotace:
Tato diplomová práce „Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny“ se v první části soustředí zejména na chemické složení a vlastnosti jednotlivých druhů ovoce a zeleniny včetně účinků a vlastností zastoupených vitamínů. Dále je práce zaměřena na možnosti zpracování ovoce a zeleniny, tedy jejich způsoby konzervace. Jsou popsány jednotlivé druhy sušení a jejich výhody či nevýhody v porovnání …více
Abstract:
This diploma thesis is called „Lyophilization as a possibility of processing fruits and vegetables“. The main aim of the first part is to examine chemical composition and characteristics of each kind of fruit and vegetables, including the effects of its vitamins. Furthermore, the thesis focused on the methods of processing fruits and vegetables which means options of conservation. In this part, different …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Langová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin