Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků – Veronika Parkanová
Veronika Parkanová
Bakalářská práce
Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků
Production technology of fermented milk product
Anotace:
Cílem bakalářské práce je popsat technologii výroby zakysaných mléčných výrobků. První část práce je zaměřena na členění zakysaných mléčných výrobků podle platné legislativy a fyzikálně-chemické požadavky. V další části jsou popsány jednotlivé druhy zakysaných mléčných výrobků (jogurt, kysaná smetana, kysané podmáslí, kefír a další). Dále se práce zabývá technologií výroby zakysaných mléčných výrobků …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe production technology of fermented milk product. The first part is dealing with classification of fermented milk products according to current legislation and physical chemistry requirements. In the next part there are described individual types of fermented milk products (yogurt, skimmed milk, buttermilk, kefir and others). Furthermore, this thesis deals …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Michaela Králová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Čisté mlékařské kultury a jejich využití v potravinářství.
Iveta Urbanová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká -
Proteolytická aktivita vybraných zákysových kultur
Veronika Weiglová -
Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství.
Antonín VONDRÁK