Výroba smetanových krémů typu mascarpone – Eva Janošíková
Eva Janošíková
Bakalářská práce
Výroba smetanových krémů typu mascarpone
Production of mascarpone-type cheese
Anotace:
Smetanový krém typu mascarpone je řazen mezi čerstvé smetanové sýry, jejichž chuť je smetanově jemná, plná a mírně nasládlá. Smetanové krémy mají vysoký obsah tuku a vysokou vlhkost, jsou kompaktní a snadno míchatelné. V chuti a konzistenci se smetanový krém nejvíce podobá tradičnímu italskému produktu, čerstvému smetanovému sýru, zvanému Mascarpone. Avšak tyto dva druhy čerstvých smetanových sýrů …víceAbstract:
Mascarpone cream is one of the fresh creamy cheeses whose taste is creamy soft, full and slightly sweet. Creams have a high value of fat and high value of moisture, they are compact and easily miscible. In taste and consistency, cream is most similar to the traditional Italian product, fresh cream cheese called Mascarpone. However, these two types of fresh cream cheese are different in their production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Janošíková, Eva. Výroba smetanových krémů typu mascarpone. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů
Barbora Křenková -
Reologie zubních past
Tereza Kubáčková -
Reologie jakožto účinný nástroj ke komplexní charakterizaci hydrogelových systémů
Martin Kadlec -
Reologie environmentálně akceptovatelných maziv
Simona Krčková