Vliv podmínek skladování na životaschopnost mikroorganizmů v probiotických doplňcích stravy – Bc. Veronika Kondelová
Bc. Veronika Kondelová
Diplomová práce
Vliv podmínek skladování na životaschopnost mikroorganizmů v probiotických doplňcích stravy
Influence of storage conditions on the viability of microorganisms in probiotic food supplements
Anotace:
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které jsou při podávání v adekvátním množství zdraví prospěšné. Mezi nejčastěji zmiňované zdravotní přínosy probiotik patří hlavně pozitivní vliv na střevní mikrobiotu, dále zlepšují imunitní reakce, pomáhají při léčbě alergických projevů a nesnášenlivosti laktózy, snižují cholesterol a jsou vhodným podpůrným prostředkem při problémech gastrointestinálního traktu …víceAbstract:
Probiotics are live microorganisms that are beneficial to health when given in adequate amounts. The most frequently cited health benefits of probiotics are mainly the positive effect on the gut microbiota, they also improve immune responses, help in the treatment of allergies and lactose intolerance, lower cholesterol and probiotics are a good support for gastrointestinal problems. In order to be …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Jana Jechová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KONDELOVÁ, Veronika. \textit{Vliv podmínek skladování na životaschopnost mikroorganizmů v probiotických doplňcích stravy}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/ex5fna/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antibiotic screening of bifidobacteria and clostridia to improve selective media
Claudia Melosi -
Kvantifikace využití potravních doplňků, doplňků stravy a potravin pro zvláštní výživu u populace v ČR.
Eva TRČKOVÁ -
Efficiency Increase in Metallurgical Products Storage
Josef Zmelík -
Storage Costs Analysis, and Reduction in the Selected Company
Pranuv Kumar Gopalakrishnan -
2D Materials for Energy Storage and Photocatalysis: View into Intriguing Properties
Jana DZÍBELOVÁ -
Zásobní buňky (storage cells) želvušek
Lukáš ŠŤASTNÝ -
Energy storage systems and the cost of electricity
Nico Peter Benjamin Wehrle
Název
Vložil
Vloženo
Práva