Suplementy pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu – Bc. Nikola Voltnerová
Bc. Nikola Voltnerová
Diplomová práce
Suplementy pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu
Supplements for positive effects on human microbiom
Anotace:
Diplomová práce se zabývá testováním suplementů na bázi kyseliny laurové a jejich derivátů, u kterých se předpokládá potencionální pozitivní vliv na lidský mikrobiom. Nejvýznamnějším derivátem kyseliny laurové je glycerol monolaurát. Teoretická část je zaměřena na poznatky týkající se mikrobiomu člověka, dále na charakterizaci a využití glycerol monolaurátu a představení metod, které byly využity k …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the testing of lauric acid supplements and their derivatives, which are expected to have a positive effect on the human microbiome. The most important derivative of lauric acid is glycerol monolaurate. The theoretical part concentrates on the knowledge about human microbiome, characterization and utilization of glycerol monolaurate and introduction of methods used for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Voltnerová, Nikola. Suplementy pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu. Pardubice, 2018. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Bioanalytik
Práce na příbuzné téma
-
Symbiotické mikroorganismy a antimikrobiální aktivita Pectinatella magnifica
Hana Salmonová -
Ověření kávové sedliny jako antimikrobiální látky pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů
Veronika Vaníčková -
Antimikrobiální aktivita extraktů rostlinných druhů GRAS proti ústním patogenním mikroorganismům
Jindřiška Pilná -
Antimikrobiální účinky nanočástic a jejich vliv na růstové a biochemické vlastnosti potenciálně patogenních mikroorganismů
Jana Novotná -
Ověření účinku přírodních antimikrobiálních látek pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů
Vendula Nekvasilová -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Střevní a bukální mikrobiom v prvním roce života dětí
Jacek Marciniak -
Orální mikrobiom: Nemalý hráč na velkém poli zdraví člověka
Kristýna Koželuhová