Mgr. Veronika BISKUPOVÁ

Disertační práce

Fachliches und Regionales in Speisekarten

Technical and regional terms in menus
Abstract:
The starting material for examining professional and regional expressions in menus is the corpus of menus from Switzerland, Germany, Austria and the Czech Republic. The presented work analyzes the levels of current menus, their expertise and comprehensibility for potential recipients. Based on their analysis, the results are described and evaluated.
Abstract:
Výchozím materiálem pro zkoumání odborných a regionálních výrazů v jídelních lístcích je korpus jídelních lístků Švýcarska, Německa, Rakouska a České republiky. V předložené práci jsou analyzovány roviny současných jídelních lístků, jejich odbornost a srozumitelnost pro potenciální recipienty. Na základě jejich rozboru jsou popsány a vyhodnoceny výsledky.
 
 
Jazyk práce: němčina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 10. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Hana Bergerová, Dr.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BISKUPOVÁ, Veronika. Fachliches und Regionales in Speisekarten. Ostrava, 2023. disertační práce (Ph.D.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Filozofická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Filologie / Německý jazyk

Práce na příbuzné téma