Fachliches und Regionales in Speisekarten – Mgr. Veronika BISKUPOVÁ
Mgr. Veronika BISKUPOVÁ
Disertační práce
Fachliches und Regionales in Speisekarten
Technical and regional terms in menus
Abstract:
The starting material for examining professional and regional expressions in menus is the corpus of menus from Switzerland, Germany, Austria and the Czech Republic. The presented work analyzes the levels of current menus, their expertise and comprehensibility for potential recipients. Based on their analysis, the results are described and evaluated.Abstract:
Výchozím materiálem pro zkoumání odborných a regionálních výrazů v jídelních lístcích je korpus jídelních lístků Švýcarska, Německa, Rakouska a České republiky. V předložené práci jsou analyzovány roviny současných jídelních lístků, jejich odbornost a srozumitelnost pro potenciální recipienty. Na základě jejich rozboru jsou popsány a vyhodnoceny výsledky.
Jazyk práce: němčina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 10. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Hana Bergerová, Dr.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BISKUPOVÁ, Veronika. Fachliches und Regionales in Speisekarten. Ostrava, 2023. disertační práce (Ph.D.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Filozofická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Filologie / Německý jazyk
Práce na příbuzné téma
-
Automatická analýza srozumitelnosti textu
Markéta Masopustová -
Analýza překladu jídelních lístků do angličtiny
Nathalia Jirglová -
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová