Denisa Zemánková

Bakalářská práce

Inhibiční účinky extrahovatelných látek z jedlých květů

Inhibitory Activity of Extractable Compounds from Edible Flowers
Anotace:
Jedlé květy mají řadu pozitivních vlastností, mezi které lze řadit například antimikrobiální, antioxidační či léčivé účinky. Tato bakalářská práce je věnována zjišťování antimikrobiál-ních účinků extraktů jedlých květů, které byly připraveny pomocí Soxhletova extraktoru a vařením vzorku pod zpětným chladičem za použití různých extrakčních činidel. Extrakty získané optimalizovanou metodou byly dále …více
Abstract:
Edible flowers have many positive qualities such as antimicrobial activity, antioxidant ac-tivity or medicinal effects. This bachelor thesis is focused on searching antimicrobial activi-ty of extracts from edible flowers, which were prepared by using Soxhlet extractor and by boiling the sample under reflux using various extraction agents. Extracts prepared by opti-mized method were further tested for …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Zveřejnit od: 7. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Magda Doležalová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zemánková, Denisa. Inhibiční účinky extrahovatelných látek z jedlých květů. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 7. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii