Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce – Bc. Adéla Velechová
Bc. Adéla Velechová
Diplomová práce
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Antioxidant properties of Maillard reaction products
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na antioxidační vlastnosti produktů Mailardovy reakce. Je zde uvedená Maillardova reakce (historie, popis, mechanismus). Popsané také negativní a pozitivní účinky na zdraví. V experimentální části se zabývá reakcí mezi glukózou a danými aminokyselinami (lysin, serin, glycin a glutamin). U těchto vzorků byly stanoveny pomocí antioxidačních metod antioxidační vlastnosti. Byly …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the antioxidant properties of Mailard reaction products. The Maillard reaction (history, description, mechanism). Negative and positive effects on health they have on human health were described. The experimental part deals with the reaction between glucose and given amino acids (lysine, serine, glycine and glutamine). Antioxidant properties of these samples were determined …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 9. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Velechová, Adéla. Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání antioxidačních vlastností a absorbce UV záření u vybraných extraktů bylin, Spiruliny a jejich směsí
Giulia Farinasso -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidanty v potravinářském průmyslu
Monika Tomková