Bc. Kateřina Cahelová

Diplomová práce

Vliv ochucujících přísad na vybrané vlastnosti veganských omáček

The effect of flavouring ingredients on selected properties of vegan sauces
Anotace:
Majonéza je nejvíce rozšířená emulgovaná omáčka, která však obsahuje vysoké množství tuku. Tato práce je zaměřena na výrobu jejich veganských alternativ se sníženým obsahem tuku, aby odpovídala dnešním trendům zdravé výživy, a navíc s ochucující složkou. Veganské studené omáčky byly vyráběny s obsahem tuku 20 a 40 %, ochucovány byly křenovým, řepovým a rajčatovým práškem, v koncentracích 0,25; 0,5 …více
Abstract:
Mayonnaise is the most widely used emulsified sauce, but it contains a high amount of fat. This work is aimed at producing their vegan alternatives with reduced fat content to match today's healthy eating trends, plus a flavouring component. Vegan cold sauces were produced with fat contents of 20 and 40 %, and were flavoured with horseradish, beetroot and tomato powders, in concentrations of 0.25, …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Cahelová, Kateřina. Vliv ochucujících přísad na vybrané vlastnosti veganských omáček. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe