Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR – Bc. Jaromír Šebela
Bc. Jaromír Šebela
Diplomová práce
Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR
Chemical parameters of edible oils on the market
Anotace:
Zhodnocení kvality a trvanlivosti vybraných běžně dostupných řepkových a slunečnico-vých olejů určených pro potravinářské a kosmetické využití na českém maloobchodním trhu. U těchto olejů byla stanovena čísla kyselosti, zmýdelnění, peroxidové a jodové. Součástí práce bylo také stanovení zastoupení mastných kyselin na plynovém chroma-tografu a stanovení oxidační stability olejů metodou Rancimat. U této …víceAbstract:
This work is focused on measurement of quality and longevity chosen commonly availa-ble rapeseed and sunflower oils intended for food and cosmetics use on Czech retail mar-ket. Acid, saponification, peroxide and iodine numbers were determined for these oils. Part of the work also dealt with the determination of fatty acids content by gas chroma-tography and determination of oxidative stability of oils …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šebela, Jaromír. Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Využití extrakce nadkritickou tekutinou a GC-MS při analýze růží
Pavla Kašparová -
Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat
Štěpán Zajíček