Bc. Zdeněk Zika

Diplomová práce

Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv

Possibilities of modifying production top-fermented beers
Anotace:
Diplomová práce se zabývá možností modifikace receptury pšeničných piv při použití pšenic s červeným perikarpem a modře zabarvenou aleuronovou vrstvou zrna. V první části se práce zaměřuje na popis klíčových pivovarských surovin. Dále je v práci shrnuta problematika produkce sladu i princip výroby svrchně kvašených piv. V praktické části byly zhotoveny slady ze tří odrůd barevných pšenic (PS Karkulka …více
Abstract:
This master thesis deals with the possibility of modification of the wheat beer recipe using wheat with red pericarp and a blue stained aleurone layer of grain. The first part focuses on description of key brewing raw materials. The thesis also summarizes the problems of malt production as well as the principle of production of top fermented beers.In the practical part, malts from three varieties of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta