Potraviny nového typu na českém trhu – Katarína MIKLOŠOVÁ
Katarína MIKLOŠOVÁ
Bakalářská práce
Potraviny nového typu na českém trhu
Novel foods
Anotace:
Obsahem bakalářské práce je seznámení s problematikou potravin nového typu (dále jen PNT). Práce ukazuje jak vypadá legislativa upravující PNT, schvalování, uvádění do oběhu, zdravotní nezávadnost. Dále práce uvádí informace o geneticky modifikovaných organismech, popisuje nové technologie v potravinářství- nanotechnologie. Obsahem práce je také zjišťování povědomí spotřebitelů a maloobchodních prodejců …víceAbstract:
The contents of the Bachelor's thesis is the performance of novel foods. Since it is relatively new and not much known area of the food industry, is available to only a limited amount of information. The work shows how it looks on the Czech market legislation, approval, placing into circulation and food safety. It is also possible to read at work how consumers and retailers perceive novel foods. What …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2014
Zveřejnit od: 30. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Hana Doležalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MIKLOŠOVÁ, Katarína. Potraviny nového typu na českém trhu. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Ekonomická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Ekonomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Obchodní podnikání
Práce na příbuzné téma
-
Geneticky modifikované organismy a veřejnost
Magdaléna TENGLEROVÁ -
Geneticky modifikované organismy ve výživě hospodářských zvířat
Diana Cernei -
Geneticky modifikované organismy v potravinářství
Michaela Voborníková -
Geneticky modifikované organismy a jejich etické souvislosti
Tereza Slezáčková -
Nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty
Kateřina Friedlová -
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Alexander Sorokin -
Geneticky modifikované organismy a utváření názorů na ně
Nikola VODIČKOVÁ -
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák
Název
Vložil
Vloženo
Práva