Bc. Barbora VOLDÁNOVÁ

Diplomová práce

Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů

The influence of aplication of phosphates and low-methoxyl pectin on viscoelastic properties of processed cheese
Anotace:
Cílem této práce bylo zkoumat vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů. Práce se skládala za dvou experimentů, kdy v prvním byl zkoumán vliv přídavku různých fosforečnanů (mono-, di-, tri- a polyfosforeč-nanů) na texturní vlastnosti tavených sýrů. Druhý experiment se zabýval přídavkem směsi dvou různých fosforečnanů v měnícím se poměru (polyfosforečnan …více
Abstract:
The aim of this thesis was to investigate the effect of phosphates and low-methoxyl pectin application on viscoelastic properties of processed cheese. In the first part of this thesis was explored the influence of the addition of different phosphates (mono-, di,- tri and poly-phosphates) on textural properties of processed cheese. The second part dealt with by add-ing a mixture of two different phosphates …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14549

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
  • Vedoucí: Ing. Ivana Sádlíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VOLDÁNOVÁ, Barbora. Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma