Studium reakcí 3-substituovaných-3-halogenchinolin-2,4(1H,3H)-dionů s kyanidy – Bc. Radek JANOVSKÝ
Bc. Radek JANOVSKÝ
Diplomová práce
Studium reakcí 3-substituovaných-3-halogenchinolin-2,4(1H,3H)-dionů s kyanidy
Study of Reactions of 3-Substituted-3-Halogenquinoline-2,4(1H,3H)-diones with Cyanides
Anotace:
Cílem této práce je studium reakcí 3-substituovaných-3-halogenchinolin-2,4(1H,3H)-dionů s kyanidy jakož i příprava nových derivátů 3-substituovaných-1,2,3,4-tetrahydrochinolin-3-karbonitrilů, které vznikají substitucí příslušných halogenderivátů. V teoretické části je shrnuta současná problematika přípravy, reaktivity a využití výchozích látek a dosud popsaných derivátů chinolin-3-karbonitrilů. Experimentální …víceAbstract:
Aim of this work is to study reactions of 3-substituted-3-halogenquinoline-2,4(1H,3H)-diones with cyanides as well as preparation of new 3-substituted-1,2,3,4-tetrahydroquinoline-3-carbonitriles derivates arising from substitution of the halogenderivates. Current issues of prepa-ration, reactivity and use of reactants and yet desribed quinoline-3-carbonitriles derivates are summarized in teoretical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2012
Zveřejnit od: 7. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JANOVSKÝ, Radek. Studium reakcí 3-substituovaných-3-halogenchinolin-2,4(1H,3H)-dionů s kyanidy. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 7. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaktivních látek