Bc. Jaroslava Jičínská

Diplomová práce

Prvková analýza zeleniny bio- a konvenčního původu

Element analysis of organic and conventional vegetable
Anotace:
Byly shromážděny vzorky mrkve od drobných pěstitelů, certifikované "bio" a ostatní běžně dostupné v obchodech. Vzorky byly připraveny k analýze pomocí mikrovlnného rozkladu. Byla vytvořena metoda pro analýzu těchto vzorků pomocí ICP-OES a o-TOF-ICP-MS.U vzorků byly sledovány prvky pro organismus nepostradatelné i toxické K, Mg, Na, Ca, Mn, Zn, P, S, Fe, Cu, Cr, Ni, Al, B pomocí optické emisní spektrometrie …více
Abstract:
The samples of carrot from small farmers, certificated organic carrot and other commercial products were comllected. Before analysis, samples were decomposed by microwave digestion. Working conditions of the ICP-OES a o-TOF-ICP-MS methods were optimized. Samples were analyzed for chosen nutritional as well as toxic elements as K, Mg, Na, Ca, Mn, Zn, P, S, Fe, Cu, Cr, Ni, Al, B by means the ICP-OES …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
  • Vedoucí: doc. Ing. Anna Krejčová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jičínská, Jaroslava. Prvková analýza zeleniny bio- a konvenčního původu. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická